Älta - närhet till det mesta

 
Läget_4.JPG
Läget_2.JPG
 
 

Läget
Älta ligger ca 14 km söder om centrala Stockholm, mellan Nacka reservaten och Tyresö. Det är ett uppväxt och trevligt bostadsområde med blandad bebyggelse och perfekt för dig som vill bo centralt och samtidigt ha nära till naturen. 

Kommunikationer
Det tar bara 15-20 minuter att ta sig med bil till centrala Stockholm. Bussförbindelserna är också mycket goda. Precis utanför tomten kan man ta buss till Gullmarsplan (ca 19min). 

Service
På bekvämt gångavstånd från fastigheten finner du Älta Centrum som erbjuder mataffär, frisör, restauranger, café, kulturhus, apotek, gym, bibliotek, tobaksaffär, fritidsgård och vårdcentral. För dig som vill ha ett större utbud har du endast 9min med bil till Tyresö Centrum.

Fritid
I Älta finns inga problem att sysselsätta sig. Här finns det idrottsplatser, fotbollsplaner, ishall, tennishall
och en sporthall. Flertalet badsjöar finns på gång eller cykelavstånd. Runt Ältasjön finns det ett motionsspår. Från motionsspåret når man dessutom Sörmlandsleden, en 100 mil lång vandringsled genom Sörmland.
Hellasgården är också ett fantastiskt friluftsområde som kan nås via cykelväg (ca 20min) och här finns förutom en friluftsanläggning med bastu även restaurang/café. Vintertid plogas skridskobana upp på sjön, och skidspår i skogen. På väg mot Hellasgården finns även en äventyrsbana.

Förskolor och skolor
Runt om i Älta är valmöjligheten av förskolor stor. I närområdet finns det flera grundskolor. Besök gärna
www.nacka.se för aktuell information om barnomsorg och utbildning i Nacka kommun. Här finns även fakta om vart det för tillfället finns lediga förskoleplatser.

 
 
Läget_3.JPG